Laserleikkaus ja vallitseva koronavirustilanne

Laserleikkausta harkitessani pohdin toki myös vallitsevaa koronavirustilannetta ja että onko silmiä ylipäätään järkevää leikkauttaa keskellä pandemiaa ja virusmuunnosuutisia. Totesin kuitenkin, että "uuden normaalin" keskellä on turha jäädä odottamaan parempaa hetkeä, koska laserleikkaus sopi muuten aikatauluihini juuri nyt erinomaisesti, eikä pandemian kuihtumiselle pysty kukaan antamaan luotettavaa ennustetta.

Lienee kuitenkin laserleikkausta pohtivan lukijan kannalta kiinnostavaa, miten koronavirustilanne oli huomioitu Silmäsairaalan leikkaus- ja esitutkimusprosessissa. 

  • Kaikissa esitutkimuksen vaiheissa potilaan on mahdollista käyttää maskia. Laitteiden tukiin koskevat ainoastaan leuka ja otsa, joten maski ei ole tutkimuksissa tiellä. Itse leikkauksessa potilas ei voi tietenkään maskia käyttää. Lienee tarpeetonta mainita, että henkilökunta käyttää maskia kaikissa vaiheissa.
  • Tukihenkilön mukaan ottaminen ei ole korona-ajan ohjeiden mukaan mahdollista. Toisaalta oma leikkausoperaationi sujui niin sutjakkaasti, että tukihenkilön seurassa ei olisi juuri ehtinyt edes aikaa viettää. Kiitos välittömästi saapumiseni jälkeen saamani Diapamin en ehtinyt ollenkaan kaivata kädestä pitelyä, vaikka jännitinkin leikkausta etukäteen paljon.
  • Lepohuoneessa ollaan yksin - tai ainakin minä ja minua edeltävä potilas olimme. 
Lopujen lopuksi ainakin etätyöläiselle korona-aika on oikein hyvä hetki teetättää laserleikkaus, jos leikkaukseen muutenkin haluaa. Vaikka moni onkin leikkauksen jälkeen nopeasti suurin piirtein työkunnossa, on etätöiden tekemisessä ja kotoilussa paljon etuja toipumisen kannalta. Tipparalli on mukavinta hoitaa kotoa käsin, ja voin sanoa, että kuivunut geelitippamassa ripsissä ei ole kaunista katsottavaa. Samoin päätetyöskentelyn välissä tekee mieli välillä lepuuttaa silmiä ja pitää taukoa ruudun tuijottamisesta, mihin kotisohva antaa hyvät puitteet.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikko SMILE-leikkauksesta - miten toipuminen etenee?

15 kuukautta SMILE-laserleikkauksesta

Ensimmäiset päivät SMILE-leikkauksen jälkeen - laserleikkauksesta toipuminen